Karl XII:s bibel

Revision as of 10:42, 27 May 2021 by Disciplemattias (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Intro

Karl XII:s bibel är den bibel som jag tror är skapad av Gud för de svensktalande människorna (Se kapitlet "Swedish" sid 222 i "The Bible of every land, a history of the sacred scriptures in every language and dialect"). Gud skapade AV1611 för de engelskråkiga. Men alla människor kan inte engelska så iden är att Gud har skapat en bibel för varje språk som är korrekt. Mer info om vilka biblar som gäller för olika länder tror jag du kan hitta på holybiblefoundation.org.

Notera att de modernare versionerna av svenska bibeln rekommenderar jag inte.

Karl XII:s bibel

Karl XII:s bibel finns i digitalt format på bibel.com både som en mobilapp och för att läsa på datorn. Bibelversionen kallas där SK73. Du kan också ladda ner den i mobilappen så att du kan läsa den på din mobil offline. Appen finns också för Ipad.

Bibeln finns i digitalt format som en pdf. Den finns också på stepbible.

Det går också att köpa den nu för tiden som en bok som du kan sitta och läsa in din soffa.

Du kan söka efter den på google den har ISBN 978-9-177-77118-0.

Angående capitel summeringar för Karl XII:s bibel. Så finns de i pdf filen men inte i övriga digitala versioner. Jag lyckades importera pdf filen till min iphone kindle och då erbjuds en möjlighet att göra om den till mobilformat så att den blev bra och lätt att läsa på mobilen. Tyvärr så lyckades jag inte sedan ladda ned den från mobilen så att jag kan erbjuda den här som nedladdning. Men på grund av att kapitelsummeringarna finns i pdf filen så ser jag ingen anledning att skapa en separat kapitetsummerings ebok för Karl XII:s bibel, vilket jag gjorde för AV1611 (länk här).

Ljudbibeln

Det finns en text version av Karl12 bibeln på Beblia. Där finns också en Karl12 ljudbibel som man kan ladda ner som en zip fil. Jag vet dock inte kvaliten på den. Jag tror att den är tillverkad med hjälp av dator och inte alltså en människa som läser bibeln.